Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink

cikk, szerző: sodi

Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület, SKHU/WETA/1901/4.1/229 azonosítószámmal a múlt év során közösen megvalósított projekten dolgoztak „Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink” címmel, amelyben a fejlesztett játék a Zöld kisokos nevet kapta.

A projekt 2020.09.01. napjával lépett a megvalósítás szakaszába és 2021.09.30-én a végéhez érkezett. Az egyik fő cél az volt, hogy a két partnerország közötti együttműködés megerősödhessen és a játék fejlesztése során pedig más partnereket is közös együttműködésre ösztönzzenek. És bátran kijelenthetjük, hogy a kitűzött célokat a partnerek sikeresen elérték!

A fejlesztés során a kialakított webes és mobil applikáció a térség természeti értékeit mutatja be, amelyet a partnerek hosszú távon kívánnak fenntartani, valamint bővíteni, így ennek apropóján a közös munka egyáltalán nem ért még véget.

Mivel rengeteg a kiaknázatlan és a játékban ezidáig nem szerepeltetett természeti érték, így az adatok gyűjtése és rendszerezése során a játék tartalmának bővítésére mindig újabb és újabb érték kerül fel a listára. Így hát a játék tartalombővítésén a partnerek továbbra is folyamatosan fáradoznak.

A Mária Út Közhasznú Egyesület, valamint Palást Község egymástól függetlenül is fontosnak tartotta, hogy megfelelő feltételeket teremtsenek meg annak érdekében, hogy azok a területek, amelyek kiemelkedő környezeti adottságaikkal az odalátogatók számát növelni tudják, lehetőséget kaphassanak, hogy ezeket az adottságokat kihasználva megmutathassák az említett vonzerőkben rejlő valamennyi potenciált. Így hát ezeket szempontokat a közös munka során is szem előtt tartották.

 

A Mária Út Közhasznú Egyesület és Palást Község együttműködése az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/229 azonosítószámú, Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink című projektjének keretében, határon átnyúló együttműködésben valósulhatott meg.

 

 

 

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.