Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink

cikk, szerző: sodi

2020. október végével lezárult Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület első közös Interreg projektje.

A munka azonban nem áll meg, sőt!  

Egy eddig egészen új területre terjed ki Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület együttműködése az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/229 azonosítószámú, Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink című projektjének keretében, melynek célja, hogy új partnerek bevonásával egy közös fejlesztésen keresztül tovább erősítse a két partnerország együttműködését.

A megvalósítandó fejlesztés révén egy a „Brianbox” elnevezésű játék elvén alapuló webes, valamint mobil applikációs (IOS) felhasználói felület / alkalmazás jön létre, ahol az adott térség természeti értékeinek vonatkozásában játékos formában tanulhatunk.

Elsődlegesen a fiatalokat megcélzó fejlesztéssel a játszva tanulás lehetőségét szeretnék implementálni, de érdekes és hasznos információkat találhatnak majd az idősebb korosztály képviselői, valamint a túrázni, kirándulni vágyók is.

Az applikáció fejlesztésével sok járulékos eredmény várható, hiszen az útvonalon található értékek felmérésre és rögzítésre kerülnek, komoly informatikai fejlesztés eredményeként az új telefonos játék széleskörű ismertetése során rendezvények munkatalálkozók kerülnek megszervezésre. A megvalósítandó fejlesztés révén új nemzetközi kapcsolatok, együttműködések jönnek létre, melyek a jövőben bővülhetnek és fejlődhetnek.

 

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

 

A cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.